Metamorfose Cees

Date:
13 mei 2014
Over

Kledingadvies maakt de man. Een metamorfose in stijl.

Cees _voorIn zijn vrije tijd draagt Cees Rijneveen het liefst casual kleding en op het werk een uniform. Hij krijgt vaak opmerkingen dat hij er vermoeid uitziet, terwijl hij zich niet zo voelt. Bovendien heeft hij binnenkort een feest van zijn werk met een casual smart dress code. Desiree Grijpma-Hidding, imago stylist en eigenaresse van Second Impression adviseerde Cees voor een nieuwe outfit. Met een kleuranalyse en stijladvies vooraf.

Tijdens het kleuradvies (links) bleek dat de zachte en koele kleuren zoals grijs en pastels Cees beter staan dan koele en harde kleuren zoals zwart en spierwit.

stijladvies man

resultaat na kleur en stijladvies

Voor en na de verschillen in uitstraling

Voor:  de outfit is rommelig. Door de horizontale strepen oogt Cees kleiner en forser. Er zit bovendien weinig vorm in de trui. De kleur en het contrast van de trui passen niet bij Cees’ ogen, huid en haarkleur.

Na:  Cees lijkt langer door de verticale strepen. Het jasje met de lichte streep in combinatie met het vest maakt hem slanker. De kleuren van het overhemd en het jasje zijn zacht en geven Cees een frisse uitstraling. De schoenen maken de outfit op een hippe manier compleet.

Met dank aan:

Kleding en schoenen
Bas de Wit mode,
www.basdewitmode.nl

Foto
Sander Pardon,
Leven Magazine

Styling en kledingadvies
Desiree Grijpma-Hidding,
www.kleurstijlenkledingadvies.nl