Shopping advies voor makkelijk winkelen

Shopping advies voor makkelijk winkelen

Geplaatst door Desiree in Nieuws

De haat-liefde verhouding met het winkelen

Shopping advies maakt het winkelen gemakkelijker. Winkelen, je haat het of je kunt niet zonder. Mannen hebben vaak het geduld er niet voor, vrouwen weten niet wat ze moeten kiezen.  Met als gevolg dat mannen voor gemak gaan en dezelfde jeans of broek kopen. Veel dames hebben standaard enkele kledingstukken hangen met het prijskaartje er nog aan.  Als ik voor het advies samen met mijn vrouwelijke klanten de kledingkast doorneem zie ik ook vaak veel van hetzelfde. Dezelfde broeken, truien die op elkaar lijken en een stapel shirts van hetzelfde model

shopping advies voor gemakkelijk winkelen

Shopping advies voorkomt herhaling van miskopen

Winkelen is zeker niet altijd aantrekkelijk. Vooral niet als je bent aangewezen op de drukke zaterdagen of (koop)zondagen. In de doorsnee modeketens werkt veel personeel dat wordt afgerekend op omzet en niet op kledingadvies. Hoe vaak hoor je niet: “Het staat u prachtig”, terwijl je er zelf sterk aan twijfelt. En dan heb ik het nog niet over te kleine pashokjes, overvolle rekken en rijen bij de kassa.

Hoe maak je winkelen weer leuk, gemakkelijk en efficiënt?Maak van tevoren een lijst van de benodigde items, zo voorkom je impulsaankopen.

Spreek met jezelf een winkelbudget af.

Maak een winkelstrategie om tijd te besparen. Google maps biedt leuke mogelijkheden voor het maken van een winkelkaart.

Ga winkelen in de kleinere boetieks of de wat duurdere modezaken. Het advies is hier vaak beter, de pashokjes groter en de kwaliteit van de kleding beter.

Neem de kleding waarmee je wilt combineren mee naar de winkel. Het is dan gemakkelijker om een bijpassend item te vinden.

Shop online. Het is gemakkelijk om in alle rust thuis te passen. En als het niet past stuur je het gewoon weer terug.

Wil je nog wat shopping advies inspiratie, collega’s Trinny en Susanah uit Engeland hebben grappige video’s met veel tips.

12 apr 2019