Zoek je geschikte kledingstijl voor het werk

geschikte kledingstijl voor op het werk

Zoek je geschikte kledingstijl voor het werk

Geplaatst door Desiree in Nieuws

Een geschikte kledingstijl voor het werk vinden levert vaak problemen op. Als je denkt dat alle vrouwen van shoppen houden heb je het mis. Er zijn veel vrouwen die in paniek raken bij het zien van al die keuzes en overvolle rekken. Vervolgens maar wat pakken en dan gefrustreerd een pashok uitkomen met een kledingstuk, dat zij daarna niet meer aantrekken. Zij vinden het moeilijk om keuzes te maken in kleding die bij hen past en bij hun werkomgeving.

Tijd voor verandering in een geschikte kledingstijl voor het werk

Ik zie dat veel dames en heren worstelen met hun kledingstijl. Zo kwam onlangs Manon, een dame van 34, bij mij langs voor advies, omdat zij het idee had dat ze niet serieus overkwam op anderen. Manon werkt als communicatiemanager in een IT-bedrijf.

Manon is klein van stuk en heeft een tenger figuur met iets bredere heupen dan schouders. Standaard schat men haar te jong, vertelt ze mij. Je zult denken, dat wil toch iedere vrouw? In haar geval juist niet, omdat zij in haar leidinggevende rol overwicht en senioriteit wil uitstralen.

Ook heeft Manon het gevoel dat de directie, voornamelijk oudere heren, haar nog steeds beschouwt als het jonge meisje, dat 10 jaar geleden bij deze organisatie begon. Ondanks dat de directie haar werkprestaties wel waardeert, ze is tenslotte bevordert tot manager, heeft ze het gevoel dat ze blijft steken in de organisatie. Het wordt tijd voor de nieuwe Manon, en dat begint met een nieuwe kledingstijl.

Een nieuwe succesvolle kledingstijl

De kledingstijl in de organisatie van Manon is informeel. De directie draagt wel een pak bij afspraken, maar vaak zonder das. De medewerkers in het team van Manon kleden zich casual in spijkerboek en shirt of blouse. Hoe vindt zij nu een geschikte kledingstijl voor het werk vraagt ze zich af.

Manon kleedde zich op de dag dat ik haar het kleding en imago-advies gaf in een sportieve witte ¾ broek en een vrolijke blouse met bloemetjesprint. Dit droeg zij ook op haar werk. Deze kleding ondersteunde precies het beeld van jong meisje, wat Manon juist niet wilde zijn.

Tips
Ik ben op zoek gegaan naar een outfit die Manon langer doet overkomen en haar meer overwicht geeft. De ¾ broek heb ik direct verboden. Manon lijkt langer in een lange broek met iets uitlopende pijpen en een hakje daaronder.

Daarnaast moet haar kledingstijl volwassener worden. Zij hoeft natuurlijk niet direct in mantelpak. Een nette broek met een vlotte top en bijpassend vestje maken Manon al volwassener. Met deze nieuwe meer volwassen stijl krijgt Manon meer zelfvertrouwen, waardoor ze zekerder overkomt en meer senioriteit uit gaat stralen. Ze heeft hierdoor niet meer het idee dat mensen op haar neerkijken.

Succes van een Second Impression
Je ziet dat je met een passende en verzorgde kledingstijl je uitstraling en imago versterkt en anderen beïnvloedt. Tijdens mijn advies kijk ik samen met jou naar je uiterlijke kenmerken, persoonlijkheid en gewenst imago op je werk.

Een nieuwe stijl is belangrijke factor voor het creëren van meer succes!

Neem contact op met mij als je ook een geschikte kledingstijl voor je werk zoekt!

25 aug 2017