Overhemden voor lange mannen

lange mannen

Overhemden voor lange mannen

Geplaatst door Desiree in Nieuws

Gastblog door overhemden.com

Lang zijn en het kopen van overhemden voor lange mannen

Met een ‘normale’ lengte is kleding kopen meestal een leuk uitje. De modetrends hangen volop in hippe winkels en trendy hotspots. Behalve dan als je lang bent, voor lange mannen en vrouwen is winkelen echt een uitdaging. Want waar koop je een spijkerbroek met lengte 38? Of wat als je armen zo lang zijn dat gewone overhemden vaak niet eens tot op je pols komen?

Met broeken is het zo dat lengtemaat 36 vaak de langste broek is. Nu valt het ene model spijkerbroek langer dan de ander. Maar zelfs een lange maat 36 is vaak veel te kort als je twee meter of langer bent. Dan maar hoge of halfhoge schoenen aan, zodat de broek nog een beetje op je schoen valt. En wat als die spijkerbroeken vervolgens krimpen in de was? En wat als je niet elke dag in een spijkerbroek wilt lopen? Een leuke pantalon, een casual broek? Het kopen van spijkerbroeken is erg lastig als je lang bent. Gelukkig zijn er genoeg speciaalzaken in Nederland waar je dan terecht kan. Maar hoe zit het eigenlijk voor overhemden?

overhemden voor lange mannenBROEKEN ZIJN EEN PROBLEEM, MAAR WAT DACHT JE VAN OVERHEMDEN ALS JE LANGER DAN 2 METER BENT?

Gewone overhemden voor “gewone” mensen hebben een mouwlengte 5 of 6. Waarbij de armen van het overhemd tot 70 cm lang zijn. Als je al langer bent dan 1.80 meter, dan past dat zeker niet. De mouwen komen dan bij wijze van tot net na je elleboog.  De meeste winkels hebben een beperkt assortiment van overhemden en kleding voor lange mannen. In Nederland heet dat mouwlengte 7. Als je wat langer bent kan je het beste opzoek gaan naar een echte overhemden specialist. Hier vind je alle soorten overhemden, in alle maten en kleuren. Daarnaast wordt je dan goed geadviseerd over de juiste pasvorm. Ook persoonlijk advies nodig? Overhemden online vind je bij overhemden.com, de overhemden specialist van Nederland.

 

13 mrt 2016