5 minuten make-up tips

5 minuten make-up tips

Geplaatst door Desiree in Nieuws

Make-up bestaat al eeuwen en eeuwen. De Egyptische vrouwen uit de oudheid gebruikten al make-up gemaakt uit natuurlijke producten vermengd met olie. De dames uit de griekse oudheid smeerden kersensap op hun lippen om deze roder te laten lijken.

Make-up: haal die schmink van je gezicht

In mijn adviesbureau spreek ik veel dames die moeite hebben met make-up. Het lijkt wel een kwestie van “you hate of you love it”. De dames die weinig tot geen make-up gebruiken hebben daar verschillende redenen voor. Vaak blijkt dat hun moeder het afkeurde met de woorden: “haal die schmink van je gezicht”. Of mama maakte geen gebruik van make-up, waardoor zelf experimenteren met de make-up van hun moeder niet mogelijk was. En dan speelt vaak ook nog eens de Nederlandse cultuur mee, doe maar normaal dan doe je gek genoeg.

Geef je imago meer kracht

Ik ben zelf groot fan van de power van make-up. Juist met make-up kun je je positieve punten naar voren laten komen en je iets mindere puntjes camoufleren. Waarom zou je dat niet doen, als de mogelijkheid bestaat? Het geeft je imago meer kracht, mits je er op de goede manier mee omgaat. Onderzoek toont zelfs aan dat dames die make-up dragen op het werk meer verdienen dan dames die dit niet doen.

Ik raad dan ook altijd aan om naast een kleuradvies een make-up workshop te doen bij een specialist. Kies voor een make-up workshop waarbij je zelf lekker mag experimenteren. Want je leert niet veel als de visagist alleen de make-up bij jou aanbrengt.

5 minuten Make-up tips

Te weinig tijd is vaak het excuus om geen make-up te dragen. Toch hoef je maar maximaal 5 minuten uit te trekken voor een snelle verzorgde make-up.
1. Reinig je gezicht met een tonic;
2. Gebruik een BB crème in de kleur die bij jouw huidteint past;
3. Breng je wenkbrauwen in model met een borsteltje en een wenkbrauwen potlood;
4. Oogpotlood tot ¼ van de binnenkant van je oog. Pas op met zwart, dat kan te hard zijn. Alternatief is antraciet of donkerblauw of bruin;
5. Mascara in zagende bewegingen aanbrengen;
6. Maak het af met een lipgloss.

Heb je meer tijd dan zou ik kiezen om te starten met een dagcrème in plaats van een bb crème. Daarna een concealer om rode vlekjes en schaduwen te verbergen, met daarover een foundation in een teint die net wat lichter is dan je huid.  Maak het af met een bronzepoeder.

Een goed make-up advies begint met een kleuradvies. Neem contact op voor meer informatie.

06 jan 2016