Mode trends herfst winter 2015

modetrend herfst 2015

Mode trends herfst winter 2015

Geplaatst door Desiree in Nieuws

Heb je je kast al opgeruimd en plaatsgemaakt voor de herfst- en wintergarderobe? De kast opruimen is niet leuk, het resultaat wel. Het geeft weer ruimte en dus heb je ook weer een excuus om wat nieuws te kopen. Wist je trouwens dat je Desiree van Second Impression ook je kast kan laten opruimen?

Wat zijn de mode trends voor de herfst en winter van 2015

De najaarsmode kenmerkt zich door nieuwe vormen en stijlen. Er is veel keuze in nieuwe kleuren. De belangrijkste kleur is rood in verschillende schakeringen. Marsala (wijnrood), brandweerrood en oranjerood zie je nu overal. Lees hier meer over de modekleuren 2015.

De belangrijkste kledingtrends zijn:

  1. Fringes/franjes
  2. Flaired/wijde pijpen
  3. Oversized
  4. Coltrui

fringes modetrend

Fringes mode trend

De mode geeft het leven letterlijk franje dit najaar. Fringes zie je aan verschillende kledingstukken bijvoorbeeld aan tassen, jurken en laarzen. De franje trend was in de jaren 20 al zichtbaar in de Charleston jurkjes. Ook in de jaren 70 waren er veel franjes, vaak gecombineerd met suède. Het voordeel van franjes is dat het je kleding laat bewegen. Heb je een tenger figuur, dan geven fringes je meer body. Een recht H-figuur kan ook profiteren van fringes, omdat door de soepelheid van de fringes het figuur meer ronde lijnen krijgt.

Flaired wijde pijpen trend

Na jaren lang vooral skinny broeken in het modebeeld te hebben gezien, is het nu eindelijk tijd voor een ander model. Eén keer in de zoveel tijd zien we hem weer terug: de spijkerbroek met de wijde pijpen ofwel de flaired jeans. Sommigen hebben 70-ies associaties en willen daarom dit model juist nooit meer aan. Toch is de pasvorm en de stijl wel aangepast aan de moderne tijd. Het grote voordeel van de flaired jeans of pantalon is dat hij brede heupen slanker doet lijken. Vooral als je er een laarsje met een hak onderdraagt. De petites moeten oppassen met de flaired jeans, het maakt je kleiner, dus draag er dan echt een flinke hak onder.

oversized jassen trend

Oversized jassen trend

De laatste jaren was nauwzittende kleding de trend. Nu is daar de tegenreactie. Oversized is de mode. Jassen en vesten waar je in kunt wonen. Het ziet er lekker comfortabel uit. Pas bij deze trend wel op wat het doet voor je figuur. Tengere dames krijgen meer body, maar bij teveel oversized is het gevaar dat je in je jas of vest niet meer zichtbaar bent. Heb je volle billen, kijk dan uit met lange vesten. In plaats van dat je ze verbergt, leg je er met een lang vest meer nadruk op.

Coltrui modetrend mannen en vrouwen

In zowel de heren als damesmode is de coltrui weer terug. In een stoere uitvoering zoals bijvoorbeeld de grof gebreide trui met hoge col. Ook zijn er fijner gebreide truien met col in de winkels te vinden.

De coltrui staat vooral goed bij mannen en vrouwen met een langere nek. Heb je een korte nek, dan is het beter om een V-hals of ronde hals te dragen.

Wil je weten welke mode trends bij jou passen, neem dan contact op voor een kleur en stijladvies.

16 okt 2015