Bruidspaar in Parijs

Welke kleding draag je op een bruiloft?

Geplaatst door Desiree in Nieuws
welke kleding draag je op een bruiloft

Esprit -Steps -Heine

Het bruiloftseizoen is weer begonnen. Wie weet mag jij ook weer zo’n feestelijke dag bijwonen maar welke kleding voor de bruiloft doe jij aan? Welke kleding draag je op een bruiloft? Allereerst kun je natuurlijk letten op een dresscode, als die is voorgeschreven. Meestal vind je die wel op de uitnodiging voor de bruiloft. Volg de dresscode altijd omdat dit de wens is van het bruidspaar.  Je valt zeker op als je als enige gast je er niet aan houdt. Is er geen dresscode voorgeschreven voor de bruiloft, dan is het nog steeds belangrijk om je outfit met zorg uit te zoeken. Als je goed gekleed bent, toon je hiermee respect naar het bruidspaar. Je hebt namelijk moeite gedaan om op de dag van hun leven er verzorgd uit te zien.

De regels voor kleding op een bruiloft

Er zijn in ieder geval standaard regels waaraan je je kunt houden:

  • Draag geen wit, deze kleur is gereserveerd voor de bruid, tenzij de dresscode anders aangeeft;
  • Draag geen zwart, het is geen begrafenis;
  • Draag geen rood, dit trekt de aandacht te veel weg van de bruid die in de belangstelling hoort te staan
  • Draag feestelijke kleding, een spijkerbroek is wel heel gewoontjes voor een bruiloft, dus zou ik ook niet aanraden;
  • Maak je outfit af met mooie schoenen en een kleine tas of clutch;
  • Draag een jas die past bij je outfit. Dus liever geen ski-jack. Laat het weer en de dagindeling toe dat je zonder jas kan gaan, dan is dat nog gemakkelijker.

Wil je echt weten wat bij jou past. Een kleur en stijladvies is een goed idee. Ben jij diegene die een vrijgezellendag organiseert. Informeer naar de workshop mogelijkheden voor een vrijgezellendag en neem contact op.

25 apr 2015