Stijl makeover

7 tips voor je persoonlijke stijl metamorfose

Geplaatst door Desiree in Nieuws

Kijk eens goed naar jezelf. En je kleding. Wat is je stijl en soort kleding en hoe lang draag je deze stijl al? In de praktijk blijkt dat mensen jarenlang dezelfde kledingstijl dragen, zonder er direct bij na te denken. Ook lekker gemakkelijk. Terwijl men vaak een bepaalde stijl is ontgroeid. Ontwikkel nu je eigen stijl metamorfose. En ga de uitdaging aan om te veranderen.

 

Stijl metamorfoseStijl en persoonlijkheid

Dames van in de dertig bijvoorbeeld vinden het lastig om zich te kleden als jonge vrouw in plaats van het meisje van achttien dat ze ooit waren. Heren kiezen een stijl als ze gaan werken en laten dit vaak nooit meer los. Alleen een partner wil hier nog wel eens verandering in aanbrengen.
Het werkt verfrissend om je stijl aan te passen. Maar overdrijf niet hierin. Blijf dichtbij je persoonlijkheid en uiteraard kledingcultuur op je werk. Maar durf wel dat stapje buiten je comfortzone te nemen. Hoe pak je dit aan?

 

Stijl metamorfose tips

 

  1.  Casual kledingstijl gewend? Vervang dan je jeans voor een hippe pantalon.
  2. Formele kledingstijl gewend? Probeer er meer kleur in aan te brengen, b.v. met een mooie das. Of zonder das , met je overhemd.
  3. Maak het verschil met je schoenen. Dames met een rustige kledingstijl kunnen kiezen voor opvallende pumps. De heren mogen een ander model of kleur kiezen dan dat ze gewend zijn.
  4. Draag je als dame altijd broeken, kies dan eens voor een rokje of jurkje.
  5. Knip plaatjes uit tijdschriften of haal het van internet, van kleding die je wel zou willen dragen. Haal hier inspiratie uit.
  6. Laat de kapper kritisch naar je kapsel kijken en probeer een nieuw kapsel.
  7. Loop eens een andere modezaak binnen dan dat je gewend bent.

 

Een persoonlijk stijladvies? Neem contact op voor de mogelijkheden.

01 okt 2014