Kledingtips zomer werk: kleding bij hoge temperaturen

kledingtips werk zomer

Kledingtips zomer werk: kleding bij hoge temperaturen

Geplaatst door Desiree in Nieuws

Welke kleding draag je in de zomer op het werk, bij hoge temperaturen die er nu weer aankomen. Voor werknemers in bedrijven met slecht functionerende airco’s vaak aanleiding voor een luchtige kledingstijl.  Het valt op dat bij het oplopen van de temperatuur de netheid van de kleding omgekeerd evenredig daalt. Jammer, want elke werknemer op kantoor zou het visitekaartje van het bedrijf moeten zijn. Ook al hoef je niet direct naar klanten. Het getuigt van professionaliteit naar de klanten of relaties, die het bedrijf bezoeken, als je representatief gekleed bent. En het heeft directe invloed op je uitstraling naar collega’s of je leidinggevenden. Hieronder volgen absolute do’s en don’ts, ook tijdens een hittegolf, kledingtips werk voor in de zomer:

6 kledingtips werk zomer

  • Draag geen slippers.
  • Draag geen topjes zonder iets erover heen. Een luchtige blouse erover is een betere oplossing.
  • Blote benen mogen. Let hierbij wel op de verzorging van je benen. Voor de benen die weinig zon hebben gezien, geven bruinende bodylotions een mooi resultaat. Een mooie zomerpanty is ook een oplossing.
  • Een zomerjurk voor in je vrije tijd, draag je op het werk met bijvoorbeeld een bolero, een blouse of een luchtig jasje.
  • Voor de heren is een korte broek echt not done. Tenzij je een postbode bent.
  • Draag als man geen overhemd met korte mouw. Liever een overhemd van een koele katoenen stof met lange mouwen.

Workshop uiterlijke presentatie

Veel managers storen zich aan het kledinggedrag van hun werknemers, maar vinden dit lastig hen hierop aan te spreken. Een workshop “Business in Style” van Second Impression maakt de werknemers bewust van hun kledingkeuze en hun uiterlijk presentatie. Zij leren hoe zij zich op een manier, die bij hen past, zich representatief te kleden.

21 jul 2014