Kostuum

Praktische checklist voor het kopen van een pak

Geplaatst door Desiree in Nieuws

advies voor het kopen van een pakDraag je pakken of wil je pakken gaan dragen? Neem eens goed te tijd om een mooi pak te kopen.

Waar let je op bij het kopen van een pak, zodat  jezelf met volle overtuiging een passend pak uitzoekt? Ik geef je graag een praktische checklist en advies voor het kopen van een pak.

 

Broeklengte

Let erop dat je broekspijpen net op je schoenen vallen, er mag nog een kleine knik in de stof zitten. Hippe pakken hebben kortere broekspijpen, maar zijn daardoor minder tijdloos.

 

advies voor het kopen van een pakSchouders jasje

Eventuele schoudervulling moet ook precies op de schouders vallen, als het erover valt, is het pak te groot.

 

Knopen jasje

Het jasje moet dicht kunnen zonder dat het teveel trekt. Teveel ruimte is ook niet goed. Een vuistregel is dat je een vuist tussen uw borst en het jasje kunt plaatsen. Je draagt de onderste knoop van het jasje open, de rest gesloten. Hier zijn de meeste pakken op ontworpen. Indien je het onderste knoopje ook dicht laat, gaat het teveel trekken en ontstaan er rare vouwen.

 

Mouwlengte jasje

Wanneer je je armen laat hangen, moet de rand van de mouw eindigen in je handpalm.

 

Lengte jasje

Het colbert mag net tot over de rand van de onderkant van de billen vallen.  Je moet het jasje beet kunnen pakken, wanneer je je armen laat hangen.

 

Kleur

Wilt je dat het pak lang meegaat en het voor meerdere gelegenheden te gebruiken is, kies dan voor een neutrale kleur zoals donkerblauw, antraciet of grijs. Pas op met zwart, voor veel heren is deze kleur te hard in het gezicht.
Met een das breng je meer kleur en afwisseling in je combinatie. Liever zonder das, kies dan voor een mooi gekleurd overhemd.

 

Stoffen

Let bij het kopen van uw pak op de stof. Kies voor een natuurlijke stof en geen polyester. Dit doet goedkoop aan en draagt niet prettig. Kies liever voor wol, cashmere, zijde of linnen, of een combinatie hiervan.

Schoenen

Schoenen maken je outfit compleet maar kunnen het ook verpesten. Kies schoenen met leren zolen. Zwart of donkerblauw bij een donker pak. Bij een lichter pak staan bruine of beige schoenen beter of een gewaagde gekleurde schoen. Mijn advies voor het kopen van een pak is ook om schoenen mee te nemen voor het passen van het pak.

03 mei 2014