Solliciteren in stijl

Op zoek naar een baan? Sollicitatie kledingadvies en tips

Geplaatst door Desiree in Nieuws

Solliciteren in stijl, kledingadvies sollicitatie

Druk aan het solliciteren en mag je op gesprek? Met deze sollicitatie kledingadvies tips onderscheid je je gemakkelijker van je concurrenten. Lees snel verder hoe je met je persoonlijke uiterlijke presentatie je kans op een nieuwe baan of functie aanzienlijk vergroot.

Je bent vast al heel wat sollicitatietips tegengekomen. Dat uiterlijke presentatie tijdens sollicitatiegesprekken een belangrijke rol speelt, zal je niet verbazen. Al bij binnenkomst zal je gesprekspartner een oordeel over je vormen op basis van je voorkomen.

Welke kleding kies ik voor een sollicitatie?

Een pak of mantelpak is zeker niet altijd nodig. Verdiep jezelf in de koeldingcultuur van het bedrijf waar je aan de slag wilt. Is deze formeel of informeel? Zo verklein je de kans dat je overdressed of underdressed bent.

Verzorgde stijl

Kies zeker voor een verzorgde stijl. Als de kledingcultuur informeel is, kies bijvoorbeeld voor een blouse met pantalon, nette spijkerbroek, vlotte jurk of rok. De mannen adviseer ik minimaal een overhemd met een nette spijkerbroek (egale kleur) of pantalon.

Accessoires

Pas op met opvallende accessoires zoals grote glimmende oorbellen en zware kettingen. Deze leiden de aandacht af. Neem een nette tas mee voor je spullen. Geen rugzak of plastic tas.

Make-up voor sollicitatiegesprek

Draag make-up maar wel bescheiden. Geen felle oogschaduw of lipstick.

Decolleté en te sexy kleding

Pas op met de te sexy kleding. Dit leidt de aandacht af van jouw professionaliteit. Dus niet te veel decolleté en te korte rokken ver boven de knie.

Stropdas voor sollicitatie

Weet je als man van tevoren niet of er een dassencultuur heerst. Doe er in ieder geval een om. Bij de receptie kunt je dan nog beslissen om hem af te doen.

Pasvorm kleding

Let erop dat je kleding niet te krap of te ruim zit. Zorg dat de kleding niet aftekent. Een veel geziene misser bij de heren is een te ruim zittend pak.

Meer zelfvertrouwen

Twijfel je om een bepaald kedingstuk te dragen? Dan adviseer ik om voor een ander kledingstuk te gaan.

Je straalt meer zelfvertrouwen uit als je die kleding draagt, die netjes is, maar waar je jezelf ook prettig invoelt. Dit sollicitatie kledingadvies gaat je zeker helpen bij je gesprek. Veel succes!

Artikel Droombaan in stijl in Spits!

Second Impression heeft ook op het Career Event gestaan met haar workshops. Bijgaand artikel verscheen in Spits!

 

Workshop ‘solliciteren in stijl’

Op zoek naar uw nieuwe baan? Vergoot nu uw kansen op een nieuwe baan aanzienlijk en volg de workshop ‘solliciteren in stijl’. Hierin krijgt u niet alleen sollicitatietips zoals het schrijven van goede een brief of CV of hoe u een bedrijf benadert. Het unieke is dat wij ook samen met u op op zoek gaan naar de perfecte kledingstijl voor uw sollicitatiegesprek zodat u een geweldige indruk maakt.

Tijdens de workshop krijgt u een kleuranalyse en kledingadvies om zo sterk mogelijk voor de dag te komen. Neem contact op over de workshop ‘solliciteren in stijl’.

02 mei 2014