Modetrends voorjaar en zomer 2012

Mode trends voorjaar en zomer 2012 vrouwen en mannen

Geplaatst door Desiree in Nieuws

De voorjaars en zomermode ziet er kleurrijk uit. Drukke prints die zelfs op een gekke manier mogen worden gemixt, beloven veel vrolijkheid. Het is altijd weer de kunst om díe kleding uit de nieuwe collecties te kopen die het beste bij uw figuur en gewenste uitstraling past! Hieronder meer over de trends met kledingtips.

 

Jaren 20 modeJaren 20 mode

Er is een belangrijke invloed uit de jaren ’20 op de huidige mode. We zien veel glitters, franjes en zelfs in de haarmode is de roaring twenties bob helemaal terug. Ook de Art deco stijl, die zijn oorspong heeft in de jaren 20, is in de kleding terug te vinden.

Lage taille

Oorspronkelijk hadden de jurken in de jaren 20 een lage taille. Tot die tijd droegen vrouwen een korset, en dat was met deze jurken niet nodig. Je ziet de lage taille nu ook terugkomen in de linker jurk.

De jurk hiernaast is van Gucci. Ideaal voor de dames met een recht figuur en weinig heupen, omdat het patroon de heupen benadrukt.

 

Onderwaterwereld modeOnderwaterwereld mode trend

De designers hebben voor het komende zomer seizoen ook inspiratie opgedaan uit de onderwaterwereld. Je ziet zachte prints van zeesterren en koraal. Maar ook in de structuur van de stoffen vindt u deze inspiratie terug. De stoffen zijn zacht, ruisend, met ruches en doorzichtig.

Pastelkleuren

Ook in de kleuren ziet u de zee terugkomen. Het zijn zachte kleuren, pastelkleuren met accent op wit, blauw en zachtgroen. Al met al geeft deze stijl een erg romantisch beeld.

Heeft u zelf een koele huidstint, blonde of donkerblonde haren en zacht grijze of blauwe ogen. Dan past deze trend uitstekend bij u. Qua persoonlijkheid moet deze romantische zee stijl natuurlijk ook wel bij u passen.

 

Rode blouseBlauwe Chine broekKleur kleur kleur

Eindelijk na de somber wintermode komt de kleur terug. En dan hebben we het over felle kleuren zoals kobalt, grasgroen, felgeel en brandweerrood. Het colour blocken mag nog steeds , dus verschillende felle kleuren mag u met elkaar mixen.

De chinobroek is hip en dit seizoen niet alleen in basic kleuren verkijgbaar, juist ook in felle kleuren zoals rood en blauw.

Fruitprint

Dolce & Gabbana gebruikt veel vitamines in de collectie met veel kleur. Zij ontwierpen onder andere een rok met rode pepers en een jurk met aubergines.

De lentekleurtypes en de winter types kiezen dit modeseizoen gemakkelijk voor veel felle kleuren. Voor de zomer- en herfstypes is dit te fel. De herfsttypes maken gebruik van bijvoorbeeld de warme oker en safarikleuren. De zomertypes benutten dit seizoen de zachte pastels.

Modetrends voorjaar 2012 voor mannenMode trends kleding mannen

De mannen mogen zich dit seizoen ook meer in kleur gaan hullen. Kies wel de kleuren die bij u gezicht, ogen en haar passen (zie kleuradvies)Pas wel op voor te felle combinaties. Het is mooi om een kledingstuk in een felle kleur te kiezen en het andere kledingstuk in een rustige kleur. De broekspijpen mogen worden opgerold tot op de enkels voor een sportieve look. Heeft u nogal korte benen, dan raden wij u af voor deze trend te kiezen

Zakelijke kleding

In de zakelijke kleding zien we bij Hugo Boss slank gesneden pakken in vele grijstinten. Ook de double breasted blazers met twee rijen knopen zijn nog steeds hip (niet doen als u stevig bent). Verder vallen de sportieve blazers op met twee borstzakken en twee gewone zakken.

In de collecties van Gaastra, McGregor en Cavallaro zien we veel ruitjesoverhemden. De hoge drieknoopskragen zijn definitief uit het modebeeld verdwenen.

Schoenen

De kleur trend zet zich ook door in de schoenmode. Door eens te kiezen voor opvallende kleur schoenen, onder bijvoorbeeld een jeans of een chino broek, maakt u het verschil.

02 mei 2014

Tags: