Overhemd

Kledingtips voor overhemden voor mannen

Geplaatst door Desiree in Nieuws

Hoe je als man met weinig moeite er fantastisch uitziet!

Mannen zeggen vaak: “Jullie vrouwen hebben het maar gemakkelijk, jullie kunnen uit zoveel soorten kledingstukken kiezen.” Dat klopt. Juist voor de man is het daarom van belang om te letten op de details van de kleding, bijvoorbeeld in een overhemd. Hoe vind je het bij jou passende overhemd? En ontwikkelt je met weinig moeite een krachtige uitstraling? Graag geef ik kledingtips voor overhemden:

 

Kledingtips overhemden

Bij het vinden van het perfecte overhemd zijn drie punten van belang:

 1. Je figuur;
 2. Je gezichtsvorm en lengte van je nek;
 3. Je persoonlijkheid.

 

Overhemd dat past bij uw figuur

 • Let bij het kiezen van een overhemd op het model. Is het ruim vallend of juist getailleerd? Heren met een tenger figuur kiezen voor een slim fit (smal vallend) overhemd. Het gevaar is dat zij gaan voor te ruime overhemden, die hen nog tengerder maken.
 • Ben je stevig gebouwd, let dan op dat het hemd niet te strak om je buik zit. Lengte strepen maken je langer en slanker.
 • Ben je lang en heeft je overhemd altijd te korte mouwen. Kies dan voor een overhemd met een lengtemaat. Deze zijn ook op internet verkrijgbaar.
 • Steeds meer herenmodezaken bieden op maat gemaakte overhemden aan. Zo vindt je gemakkelijker het hemd dat past bij je figuur.

 

Kraag met lange puntenWide spread kraagOverhemd dat past bij je gezichtsvorm en nek

 • De vorm van je gezicht en lengte van uw nek zijn bepalend voor de vorm van de kraag van je hemd. Heb je een lange nek, kies dan gerust voor een hoge kraag. Heb je een korte nek, dan laten liggen.
 • Heb je een smal lang gezicht, dan zal een wide spread (punten wijzen opzij) kraag je goed staan. Kies niet voor een kraag waarbij de punten naar beneden wijzen. Je gezicht lijkt hierdoor nog smaller.
 • Heb je veel rechte lijnen in je gezicht, dan zal een rechthoekig motief goed bij je passen. Heb je een ronder gezicht, dan staan ronde motieven in het hemd je beter.

 

Overhemd UbbinkOverhemd dat past bij uw persoonlijkheid

De stijl van het overhemd moet ook bij je persoonlijkheid passen, anders komt het geheel niet geloofwaardig over.

 • Ben je een serieus en zakelijk type, draag dan vooral effen overhemden met eventueel een klein detail zoals mooie manchetknopen.
 • Een bloemetjeshemd, bekend geworden door ontwerper Hans Ubbink, past beter bij een creatief persoon. Let vooral op hoe je je in een nieuw overhemd voelt. Dit zegt al veel over of het hemd echt bij je past.

 

Kijk goed naar op welke manier bovenstaande factoren voor jou gelden. Pas de keuze van je overhemden hierop aan. Door te letten op de details, zie je er geweldig uit!

Wil je meer kledingadvies? En zelf proberen welke vormen en stijl je het beste staan? Neem dan contact op met Desiree Grijpma van Second Impression.

02 mei 2014