Kledingtips voorjaar 2011

Kledingtips en trends voorjaar 2011 mannen en vrouwen

Geplaatst door Desiree in Nieuws

Voorjaarsmode kledingadvies

In dit artikel leest u alles over de nieuwste voorjaarstrends voor mannen en vrouwen. Maar niet alleen de trends zijn belangrijk. Het is nog belangrijker dat u datgene draagt, dat goed bij uw figuur past. Per modetrend geef ik kledingadvies voor wie deze trend geschikt is en voor wie minder geschikt.

 

Streepjes en streepjes

Streepjes en streepjesStreepjes zijn weer volop terug. De good old navy look met navy blauw en rood is helemaal hip. Een streepjesmotief is uitermate geschikt om je figuur mee te beinvloeden. Ze maken u breder. Een patroon van korte en lange strepen in de breedte creeert een taille. De jurk van Esprit hiernaast is zeer geschikt voor dames met brede heupen en smalle schouders. De strepen maken de schouders bredere, accentueren de taille. De effen onderkant verhult en kleedt mooi af. Bent u breder van boven, dan is een streepjes motief minder geschikt voor u.

Dit jurkje combineert navyblauw met zand. Origineel omdat je meestal navy met wit ziet. De kleur van dit jurkje is erg mooi voor de lentetypes.

Trendkleuren voorjaar 2011

Het Pantone kleurinstituut heeft een boekje uitgegeven over de nieuwe modekleuren voor het voorjaar 2011. Op dit moment zie je in de winkel vooral nog de matte poederige tinten zoals de tinten uiterst rechts in het plaatje. Deze passen goed bij de zomertypes. Verderop in het voorjaar verwachten we de Regatta kleur veel tegen te komen. Mooi voor de lente types onder ons. “Honeysuckle” zal de wintertypes goed staan. “Russet” is prachtig voor de herfsttypes.

Voor mannen raad ik aan om deze kleuren te dragen in bijvoorbeeld een das of polo. Ook voor de mannen is het belangrijk dat de kleur wel past bij kleur haar, kleur ogen en huid.

Lees verder als u wilt weten welk kleurtype u bent.

nws-2011-modekleuren-voorjaar

 

De chino broek voor mannen en vrouwen

Chino broekChino broek De Chino broek zagen we verleden jaar al voorzichtig in het modebeeld verschijnen. Dit jaar zie je ze volop. De Chino is afgeleid van de broeken die Amerikaanse militairen droegen. De naam verwijst naar China, omdat ze daar gemaakt werden. Ze zijn er dus voor mannen maar ook voor vrouwen.

Een Chino broek is meestal van katoen en heeft omgeslagen pijpen. Dit maakt deze broek meteen minder geschikt voor vrouwen met korte benen. Je benen lijken hierin nog korter. Gecombineerd met een pump met een hoge hak, heft dit effect iets op. Deze broek staat vrouwen met langere benen goed. Ook mooi met pumps. Met een bootschoen geeft het weer een sportiever effect. De vormgeving van de bovenkant van de Chino wil nog wel eens verschillen. Heeft deze aan de bovenkant veel plooien, dan is dit model niet aan te raden voor dames met bredere heupen. Een rechter model staat hen beter.

Chine broek voor mannenVoor de mannen is de Chino er in wat dikker en bleker katoen. De broekspijpen zijn hier niet altijd omgeslagen. Draag alleen de broek met omgeslagen pijpen als je lang bent. De Chino voor mannen is ook mooi te combineren met een casual colbert of een nonchalant ruitjes overhemd, dat u over de broek draagt.

Lees verder als u meer wilt weten over welke kleding bij uw figuur past.

 

Smalle stropdas

Smalle stropdasDe smalle das is weer terug in het mode beeld. Deze das is op een casual manier te dragen, zoals hiernaast. Ook staat deze das erg mooi in combinatie met een netter pak. Voor de stevigere mannen raad ik deze das niet aan. De das is dan te smal ten opzichte van de rest van uw lichaam. Bij mannen met een slank postuur staat deze smalle das prachtig.

02 mei 2014