Hotter than my daughter

Hotter than my daughter – welke kleding past bij uw leeftijd?

Geplaatst door Desiree in Nieuws

Hotter than my daughterHeeft u wel eens nagedacht over waarom u bepaalde kleding draagt? Vaak is kleding een weerspiegeling van uzelf. In het zakenleven in combinatie met wat de omgeving van u verwacht. Komt u dit bekend voor? Kijk maar eens bij uzelf. Voelt u zich niet zo goed? Dan zult u iets veiligs aantrekken, waarin u die dag niet zo opvalt. Dit zijn momentopnames waarin uw kleding weerspiegelt hoe u zich voelt. Maar het gaat verder..

 

 

Kledingmetamorfose

Het RTL programma “Hotter than my daughter” is hier een mooi voorbeeld van. Een opvallend programma waarin presentator Gordon, uiteraard voor de kijkcijfers, op zoek gaat naar uitersten. Maar wel met een serieuze kern van waarheid. In het programma geven dochters hun moeders op voor een kledingmetamorfose. Deze moeders kleden zich erg jong, in verhouding tot hun leeftijd. Althans, dat vinden in ieder geval de dochters. In de meeste gevallen is de kledingstijl van de moeders zelfs aan de ordinaire kant.

 

Rigoureuze levensverandering

Uit de interviews blijkt dat er iets rigoureus in het leven van de moeders is veranderd. Ze zijn gescheiden of bijvoorbeeld heel veel afgevallen. Ze kiezen voor zichzelf en krijgen eindelijk het zelfvertrouwen wat ze jarenlang hebben gemist. En waar zie je dit nu in terugkomen? Inderdaad in de kledingstijl. Alleen jammer dat ze dan net wat te extreem gaan en vergeten wat bij hun leeftijd past. Dat hoort natuurlijk ook bij het programma.

 

Wat past bij mijn leeftijd?

In mijn kledingadvies praktijk komen vrouwen én mannen, die worstelen met hun kledingstijl. Ik krijg vaak de vraag: “Wat past nu echt bij mijn leeftijd, zonder dat het ouwelijk wordt?” Deze mensen hebben een aantal overeenkomsten. Of ze staan op een bepaalde leeftijdsgrens, bijvoorbeeld 30, 40 of 50. Of er is iets ingrijpends gebeurd zoals een scheiding, herstel na ziekte of ze zijn flink afgevallen. Ze kiezen allemaal voor een nieuwe ik, maar weten niet hoe ze dit met hun kleding moeten uitdragen.

 

Geen kant en klare regels

Er zijn helaas geen kant en klare regels te geven over welke kleding op een bepaalde leeftijd niet meer zou kunnen. De ene persoon zal een kledingstuk op latere leeftijd beter kunnen hebben dan de ander. Mede omdat dit ook afhankelijk is van figuur en uw persoonlijkheid.

 

Capuchon trui

Wilt u ook een verandering doorvoeren in uw kleding, omdat u twijfelt of u kledingstijl nog bij uw leeftijd past? Dan geef ik u graag wel een tip mee. Kijk eens goed door wie uw kledingstijl nog meer gedragen wordt. Neem bijvoorbeeld een capuchon trui. Overgewaaid uit de “hood” in New York en vooral gedragen door scholieren. Als u 50 bent kunt u zich afvragen of dit nog wel bij uw leeftijd past.
En kan een minirok op een bepaalde leeftijd nog? Alhoewel met een dikke maillot en laarzen nog een hoop goed te maken valt.

Drukke prints

Wilt u serieuzer en meer passend bij u leeftijd overkomen? Let dan ook op de stoffen die u kiest. Te drukke prints zien er vaak vrolijk uit, maar kunnen dus ook averechts voor u werken.
Neem u zelf eens goed onder de loep. Bedenk hoe u wilt overkomen en wat bij u past. Knip bijvoorbeeld plaatjes uit tijdschriften van kleding die u aanspreekt. Kijk om u heen. Welke kleding wordt door welke leeftijdsgroep gedragen? Zo wordt u bewuster van welke kleding u aanspreekt en bij u en uw leeftijd past.

Wilt u graag weten wat bij u past? Neem contact op voor de mogelijkheden van een kleur en stijladvies

Delen: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone
02 Mei 2014