Hotter than my daughter

Hotter than my daughter – welke kleding past bij je leeftijd?

Geplaatst door Desiree in Nieuws
welke kleding past bij je leeftijd

Welke kleding past bij je leeftijd?

Heb je wel eens nagedacht over waarom je bepaalde kleding draagt? Vaak is kleding een weerspiegeling van jezelf. Komt je dit bekend voor? Kijk maar eens naar jezelf. Voel je je niet zo goed? Dan zal je iets veiligs aantrekken, waarin je die dag niet zo opvalt. Dit zijn momentopnames waarin je kleding weerspiegelt hoe je je voelt. Maar het gaat verder..

 

 

Kledingmetamorfose

Het RTL programma “Hotter than my daughter” is hier een mooi voorbeeld van. Een opvallend programma waarin presentator Gordon, uiteraard voor de kijkcijfers, op zoek gaat naar uitersten. Maar wel met een serieuze kern van waarheid. In het programma geven dochters hun moeders op voor een kledingmetamorfose. Deze moeders kleden zich erg jong, in verhouding tot hun leeftijd. Althans, dat vinden in ieder geval de dochters. In de meeste gevallen is de kledingstijl van de moeders zelfs aan de ordinaire kant.

 

Rigoureuze levensverandering

Uit de interviews blijkt dat er iets rigoureus in het leven van de moeders is veranderd. Ze zijn gescheiden of bijvoorbeeld heel veel afgevallen. Ze kiezen voor zichzelf en krijgen eindelijk het zelfvertrouwen wat ze jarenlang hebben gemist. En waar zie je dit nu in terugkomen? Inderdaad in de kledingstijl. Alleen jammer dat ze dan net wat te extreem gaan en vergeten wat bij hun leeftijd past. Dat hoort natuurlijk ook bij het programma.

 

Welke kleding past bij je leeftijd?

In mijn kledingadvies praktijk komen vrouwen én mannen, die worstelen met hun kledingstijl. Ik krijg vaak de vraag: “Welke kleding past bij je leeftijd, zonder dat het ouwelijk wordt?” Deze mensen hebben een aantal overeenkomsten. Of ze staan op een bepaalde leeftijdsgrens, bijvoorbeeld 30, 40 of 50. Of er is iets ingrijpends gebeurd zoals een scheiding, herstel na ziekte of ze zijn flink afgevallen. Ze kiezen allemaal voor een nieuwe ik, maar weten niet hoe ze dit met hun kleding moeten uitdragen.

 

Geen kant en klare regels

Er zijn helaas geen kant en klare regels te geven over welke kleding op een bepaalde leeftijd niet meer zou kunnen. De ene persoon zal een kledingstuk op latere leeftijd beter kunnen hebben dan de ander. Mede omdat dit ook afhankelijk is van figuur en je persoonlijkheid.

 

Capuchon trui

Wil je ook een verandering doorvoeren in je kleding, omdat je twijfelt of je kledingstijl nog bij je leeftijd past? Dan geef ik je graag wel een tip mee. Kijk eens goed door wie je kledingstijl nog meer gedragen wordt. Neem bijvoorbeeld een capuchon trui. Overgewaaid uit de “hood” in New York en vooral gedragen door scholieren. Als je 50 bent kun je je afvragen of dit nog wel bij je leeftijd past.
En kan een minirok op een bepaalde leeftijd nog? Dit hangt ook weer af van je figuur en of je de rok met een dunne panty en hoge hakken draagt of met een dikke panty en sportieve laarzen.

Drukke prints

Wil je serieuzer en meer passend bij je leeftijd overkomen? Let dan ook op de stoffen die je kiest. Te drukke prints zien er vaak vrolijk uit, maar kunnen  ook averechts voor je werken.
Neem jezelf eens goed onder de loep. Bedenk hoe je wilt overkomen en wat bij je past. Knip bijvoorbeeld plaatjes uit tijdschriften van kleding die je aanspreekt. Kijk om je heen. Welke kleding wordt door welke leeftijdsgroep gedragen? Zo wordt je bewuster van welke kleding je aanspreekt en bij jou en je leeftijd past.

Wilt je graag weten wat bij jou past? Neem contact op voor de mogelijkheden van een kleur en stijladvies .

02 mei 2014