Hoe overtuigt u met kleur?

Hoe overtuigt u met kleur?

Geplaatst door Desiree in Nieuws

Kleur en imago

Kleur in uw kleding heeft een ongelooflijk sterke invloed op uw imago. Met de verkeerde kleurkeuze krijgt u een negatieve uitstraling, lijkt u chagrijnig, saai of streng. Weet u wel de bij u passende kleuren te vinden? Dan komt u sympathieker, krachtiger en betrouwbaar over.

 

Kleurtheorie

Leonardo da Vinci hield zich al bezig met effect van kleuren op mensen. De grondlegger van de kleurtheorie is echter Johannes Itten, een Zwitserse kunstschilder. Hij ontdekte dat er een relatie ligt tussen kleurenkeuze, persoonlijkheid en uiterlijk.

 

Kleuradvies kledingWelke kenmerken bepalen kleur

Welke aspecten bepalen dan de juiste kleuren? Dit zijn de kleur van uw ogen, natuurlijke haarkleur en de tint van uw gezicht. Hebt u bijvoorbeeld blauwe ogen, blond haar en een rozige huid, dan zullen pasteltinten u goed staan. Hebt u bruine of groene ogen en bruin haar, en heeft uw huid een goud/geelkleurige teint dan zullen warme herfstkleuren als bruin, oker en mosgroen u mooi staan. De kleuren die u onder uw gezicht draagt, hebben het meeste invloed op uw uitstraling . Denk aan overhemden, dassen, blouses en sjaals.

 

Kleuranalyse

Tijdens de kleuranalyses die wij aan onze cli├źnten geven, zien we dat mensen vaak behoudende niet-opvallende kleuren dragen. Zij zijn bang om zichzelf in het dagelijks leven te laten zien. Als ik hen nieuwe kleuren adviseer, merken zij dat zij complimenten krijgen van de buitenwereld. Zij krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen, staan steviger in hun schoenen en stralen meer kracht uit. Benut dus de werking van kleur op uw eigen persoonlijkheid en naar de buitenwereld!

Lees meer over kleuranalyse en kleuradvies. Of neem contact op voor meer info of het reserveren van een kleuradvies

02 mei 2014

Tags: