Dresscodes van tenue de ville tot cocktail en black tie

Geplaatst door Desiree in Nieuws

Een feestje of receptie? Wat is de dresscode en welke kledingstijl hoort hierbij. Hieronder volgt per dresscode een kledingadvies.

 

Dresscode CasualCasual

De kleding is informeel, sportief en gemakkelijk. Voor mannen een nette jeans of katoenen broek. Het bovenstuk mag u zelf invullen. De vrouwen kiezen ook een nette jeans of bijvoorbeeld een sportieve rok. Er zijn veel trendy combinaties mogelijk. De kleding is ook bij een Casual stijl wel verzorgd.

 

 Dresscode Smart CasualSmart Casual

De smart casual stijl zit tussen informeel en formeel in. Voor mannen een katoenen broek en overhemd, eventueel met jasje (geen pak). Stropdas is niet nodig. Liever geen jeans. Shirt met kraag. De vrouwen kiezen bijvoorbeeld voor nette broek met blouse, eventueel een blazer (geen pak) of een rok met blouse.

 

Dresscode Tenue de VilleTenue de Ville

Deze stijl is netjes en deze dresscode komt vaak bij recepties voor. De mannen gaan in twee- of driedelig pak. Met das, liefst effen. Kleur zwart of donkerblauw. Let ook op bijpassende schoenen en sokken. De dames trekken een nette jurk aan. De lengte valt op de knie. Ook een broekpak of mantelpakje behoren tot de mogelijkheden. De dames dragen altijd een panty, blote benen zijn not done bij een tenue de ville dresscode. Met een hoed mag u eventueel uw stijl compleet maken.

Dresscode CocktailCocktail

Cocktail is een feestelijke dresscode. De mannen dragen een strak zwart of donkerblauw pak met wit shirt. Een das mag, maar is niet verplicht. Mooie manchetknopen maken het plaatjes af. De vrouwen gaan in een korte feestelijke jurk. Deze mag alle kleuren hebben. Kies pumps in een bijpassende kleur of ga voor mooie open zilveren of gouden sandaaltjes met hak.

 

Dresscode Black TieBlack Tie

Voor mannen gelden bij een black tie dresscode strikte regels. U dient in een smoking te verschijnen. Dit houdt in een jasje met een sjaalkraag of een smalle satijnen revers en een broek met satijnen biezen aan de zijkant. U draagt zwarte leren schoenen en zwarte sokken. Onder de smoking draagt u een helderwit hemd met een opstaande boord en dubbelgeslagen manchetten. Een zwarte vlinderstrik maakt het geheel af. De dames hebben meer keuzemogelijkheden. Een lange avondjurk, mag met decolleté. U bent vrij in uw kleurkeuze. Kies voor open schoentjes met een hak. Besteedt ook extra aandacht aan uw kapsel, make-up en sieraden. Halflange handschoenen en een klein tasje maken uw outfit af.

Dresscode White TieWhite Tie

De white tie dresscode schrijft voor mannen een rokkostuum voor. Dus met een jas met lange achterpanden. Verder dragen de mannen een wit overhemd met dubbele manchetten en opstaande boord en een witte vlinderdas. U draagt zwarte lakschoenen. De dames dragen een lange avondjurk met decolleté en lange handschoenen.

Wil je de kleding dragen die bij de dresscode en bij u past. Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

02 mei 2014