Personal branding

4 stijltips voor perfecte personal branding

Geplaatst door Desiree in Nieuws

Tips voor je personal branding

Je ontwikkelt je personal brand met o.a. je non verbale en verbale communicatie, je daden en je internet profielen en uitingen. JE uiterlijke verschijning speelt in personal branding ook een zeer belangrijke rol. Bij personal branding gaat het erom dat je leert punten uit je persoonlijkheid positief te benutten en uit te dragen. Zo benut Erik Hulzebosch zijn accent, waarmee hij sympathiek overkomt. Hij heeft hiermee veel succes en is een veelgevraagd spreker.

En als er eigenschappen zijn die je wel nodig acht voor uw personal brand, maar je nog niet hebt, dan is het verstandig deze te ontwikkelen. Neem bijvoorbeeld een account manager die het lastig vindt om voor grote groepen te presenteren, terwijl dit wel nodig is in zijn of haar functie. Hij of zij kan dit accepteren, maar kan ook besluiten om bijvoorbeeld een cursus presenteren te volgen.

 

Personal branding in kledingstijl

Je personal brand beïnvloedt je ook met je uiterlijk en kledingstijl. Jort Kelder met zijn bretels is hier een mooi voorbeeld van. Of Yvon Jaspers, die ongetwijfeld mede door haar “meisje om de hoek” kledingstijl “Boer zoekt vrouw” mocht gaan presenteren. Hoe kun je met jouw kledingstijl je personal brand beïnvloeden?

 

4 stijl tips voor uw personal brand

  • Durf je te onderscheiden van anderen. Kijk wel uit dat het bij je persoonlijkheid past en overdrijf niet te veel. Een hippe bril is hier een mooi attribuut voor.
  • Wees consistent in je kledingstijl in de omgeving waar je je personal brand wilt uitdragen. Als je de ene dag formeel gekleed bent in driedelig pak en de volgende dag weer in een oude spijkerboek, werkt dit verwarrend op je imago.
  • Kies de kleuren die bij je ogen, haar en huid passen. (lees het artikel over kleur)
  • Bedenk hoe je wilt overkomen en pas daar je stijl op aan. Wil je serieus overkomen? Kleed je dan niet als Yvon Jaspers of Beau van Erven Dorens in bloemetjes hemd. Dit laatste kan wel weer als je creatief wilt overkomen.

Wil je een stijladvies voor jouw personal brand, lees dan hier verder over de mogelijkheden van een persoonlijk stijl en kledingadvies.

02 mei 2014