De stropdas

De stropdas: overbodig knellend stuk stof of finishing touch outfit?

Geplaatst door Desiree in Nieuws

De stropdas overbodig knellend stuk stof of middel voor krachtige uitstraling.

Voreger was een stropdas heel normaal als outfit voor mannen. Het werd niet gezien als een heel formeel kledingstuk omdat deze deel uitmaakte van de standaard garderobe van de man. Tegenwoordig wordt stropdas als zeer formeel beschouwd en zie je dit kledingstuk veel minder, zelfs in de zakelijke wereld. Persoonlijk vind ik het jammer dat de kracht van dit accessoire wordt onderschat. Ik ben ervan overtuigd dat mannen met een das onbewust meer aanzien en respect genieten dan hun stropdasloze collega’s. Voor mannen zijn minder combinaties in kleding mogelijk dan bij dames. Met een stropdas breng je juist weer wat meer kleur in je outfit. Veel mannen weten niet hoe je een stropdas moet strikken. Hieronder geef ik je wat handige tips. Ook voor het kiezen van de stropdas die bij je past.

Kledingtips stropdas

Uiteraard valt of staat je outfit met de manier waarop je de das draagt:

  • Let op de stof van de das, kies altijd zijde en nooit polyester
  • Zorg dat het puntje van de das op de broeksband valt en draag de das dus niet te kort
  • Combineer een das met een druk dessin alleen met een effen hemd
  • Let op de dikte van de strop, heb je een smal gezicht pas dan op met een te dikke knoop. Heb je een fors gezicht dan staat een dikke knoop juist weer mooier
  • Open deur, maar toch komt het nog steeds voor. Dassen met cartoonafbeeldingen kunnen echt niet, al was het een vaderdagcadeau.

 

Tips strikken stropdas

Hieronder de verschillende knopen waarin je een stropdas kunt strikken. Interesse in een persoonlijk kledingadvies. Neem contact op!

 

Strikken stropdas

01 mei 2014